السبت، 17 يناير 2015

طريقة عمل الصلصال المنزلي

علشان نحافظ على صحة ولادنا ونمي عندهم الابداع
المكونات
1 كوب دقيق
1 كوب ماء
نص كوب ملح
1 معلقة زيت
الوان طعام
ملعقه صغيرة ملح ليمون او خل
الطريقة
*******
هنحط كل المكونات في حلة ونحطها علي نار هادية جدا لمدة 10 دقائق ونفضل نقلب لغاية لما المكونات تتطبخ وتبقي متماسكة وبعد كده اعجنيها شويه وقسميها ولونيها بالوان الطعام او بانابيب الالوان المائيه ولو مش متوفر كل ده تقدرى تلونيه بحاجات طبيعيه يعنى رشة كركم هيبئى اصفر ولو معلقة كاكاو بقت بنى ورشة بابريكا هتبئى حمرا وهكذا

ودي طريقة تانية
 كوباية ميه وربع كوباية زيت ومعلقتين كبار ملح وربع كوباية ليمون وتحطيهم على النار وبعد ما تغلى الميه وتكون المكونات اختلطت ببعض ضيفى كوباية الدقيق وقلبى كويس واطفى النار وقلبى لحد ما تتكون عجينه بالظبط نفس تكنيك عجينة الشو وبعد كده اعجنيها شويه وقسميها ولونيها بالوان الطعام او بانابيب الالوان المائيه ولو مش متوفر كل ده تقدرى تلونيه بحاجات طبيعيه يعنى رشة كركم هيبئى اصفر ولو معلقة كاكاو بقت بنى ورشة بابريكا هتبئى حمرا وهكذا
بس طبعا لازم اكون بجوار ابنك علشان ميحطوش في فمه 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق